Kuvien ja tekstien kopioiminen on ehdottomasti kielletty. © SUP ry 2023

Puolanvinttikoira on parhaimmillaan monipuolinen harrastuskoira. Rotu ei ole jakautunut linjoihin, joten saman koiran kanssa voi pärjätä yhtälailla näyttelyissä, kuin juoksukisoissakin. Näyttelyt ja vinttikoirille suunnattu maastojuoksu ovatkin yleisimmät harrastukset rodun parissa. Enemmissä määrin rotua näkee myös ratajuoksua harjoittelemassa, mutta rodun vähälukuisuuden vuoksi, ei ole saatu kuitenkaan virallisiin kisoihin vielä lähtöjä. Rodun kanssa on myös mahdollista harjoitella vaihtelevasti jäljestystä/etsijäkoiratoimintaa, rally-tokoa tai yksilöstä riippuen jopa agilityä.

Yhdistyksellä on tapana järjestää vuosittain epävirallinen rodun erikoisnäyttely eli klubinäyttely, joka järjestetään valitun virallisen näyttelyn yhteydessä. Lisäksi SUP ry järjestää vuosittain yhdistyksen maasto- ja ratamestaruuskisat valitun kisan lomassa. 

 

Vuoden päätteeksi jaetaan vuoden näyttelykoira ja maastojuoksija sekä ratajuoksija kiertopalkinnot sinä vuonna parhaiten menestyneille koirille. Pistelaskusäännöt löydät täältä.